Sütés nélküli túrótorta
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg háztartási keksz (összetörve), 4 evőkanál baracklekvár, kevés víz
A töltelékhez: 50 dkg túró, 2 csomag puncs ízű pudingpor, 8-9 dl tej, 10 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag mazsola, pici rum, tea, fél csomag háztartási keksz, baracklekvár
A tetejére: felvert tejszínhab, cukorkák
Elkészítés: 1.) A háztartáti kekszet egy konyharuhába tesszük, és húsklopfolóval porrá törjük. (Kevésbé zajos és egyszerűbb megoldás, ha rögtön darált háztartási kekszet veszünk - én azt használtam... :-)) A kekszport összegyúrjuk a baracklekvárral és annyi vízzel, hogy gyúrható tésztát kapjunk, majd kézzel egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
2.) A túrót összekeverjük a leforrázott kevés rumos teába áztatott és lecsöpögtetett mazsolával.
3.) A tejet összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral és a pudingporral, majd sűrű pudingot főzünk belőle. Kicsit kihűtjük, majd a felét összekeverjük a túrós töltelékkel. (Aki szereti, tehet a töltelékbe zselatint, hogy még szilárdabb legyen majd.) A puding másik felét félretesszük.
4.) A tésztára kanalazzuk a túrós tölteléket, majd kekszet rakunk rá, és lekvárt kanalazunk a tetejére, és rásimítjuk a maradék pudingot. Kicsit kihűtjük, majd éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap levesszük a kapcsos tortaforma szélét, a túrótortát felvert tejszínhabbal és színes cukrokkal díszítjük.
Bár elsőre bizarrnak tűnt, tényleg összeállt a tészta a porból és a lekvárból egy kis víz hozzáadásával.
Nem próbáltam nyújtani, kézzel nyomkodtam a formába.
Sűrű pudingot főzünk.
Túrótöltelék.
A pudingos tortát a tésztára simítjuk.
Kekszet és lekvárt rakunk a túrós rétegre.
Végül rásimítjuk a puncs pudingot a kekszes-lekváros rétegre.
Másnap tejszínnel díszítjük.
... no és persze gumicukorral.
Szép színes lett! :D
Forrás: Mindmegette.hu