A jó öreg mami féle fagyi receptek mindig finomak. Most te is csinálhatsz olyant mint amilyent a mami szokott amikor nála töltöd a nyaradat.
''..., mert egy gombóc mindig belefér!''
Hozzávalók: 35 dkg gyümölcs (eper, málna, barack), 2 dl habtejszín vagy joghurt (vagy fele-fele), 10 dkg porcukor, reszelt citromhéj
Elkészítés: A hozzávalókat turmixgépben simára keverjük, majd dobozokba kanalazzuk a krémet, és 1 éjszakára lefagyasztjuk. Ostyával, tejszínnel, citromfű levelekkel, friss idénygyümölcsökkel tálaljuk.
Kekszel és citrommal
A hozzávalók mértékét csak nagyságrendileg kell betartani, menet közben úgyis látni fogjuk, mit igényel még a fagyink: több gyümölcsöt, vagy még egy kis tejszínt, vagy joghurtot. Ha meggyet használunk, ügyeljünk rá, hogy véletlenül se maradjon mag a gyümölcsben, mert azt a turmixgép könyörtelenül ledarálja, és szűrhetjük le az egészet.
Málna fagyii <3
Befőtteket és fagyasztott (felengedett) gyümölcsöket is használhatunk: a sárgabarack, a meggy, a vörösáfonya, a málna, és a fekete szeder különösen finom alapanyag, de használhatunk kiwit, banánt, ribizlit, citromot, sőt, diót, mákot, stb. (A jövő héten tovább kísérletezek, majd megírom az eredményt!) :-)
Sárgabarack fagyii <3
Forrás: Mindmegette.hu